فهرست مطالب

مجله علوم و فنون باغبانی ایران
سال بیست و سوم شماره 2 (تابستان 1401)

  • تاریخ انتشار: 1401/06/31
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هاجر آفرین، زهره جبارزاده*، محسن برین صفحات 191-204

    به منظور بررسی اثر هیومیک اسید و قارچ مایکوریز بر رشد ژربرا رقم دانی، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طور کامل تصادفی با دو فاکتور و سه تکرار در شرایط کشت هیدروپونیک اجرا شد. فاکتور اول، شامل هیومیک اسید در 4 غلظت صفر (شاهد)، 500، 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر به صورت کاربرد در محیط کشت و فاکتور دوم، دو سطح قارچ مایکوریز (بدون مایکوریز و مایکوریزدار) به صورت مایه زنی ریشه بود. ویژگی هایی مانند تعداد برگ، قطر وردمان، وزن تر و خشک ریشه، قطر گل، قطر و تعداد ساقه گلدهنده، زمان از ظاهر شدن غنچه تا شکوفایی گل، میزان فنول کل، درصد آلودگی ریشه با قارچ و همین طور فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز و پراکسید هیدروژن اندازه گیری شدند. نتایج نشان دادند که تیمارهای هیومیک اسید  و قارچ مایکوریز باعث افزایش در تعداد برگ، قطر وردمان و وزن تر و خشک ریشه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی و کاهش زمان از ظهور غنچه تا شکوفایی نسبت به گیاهان تیمار نشده شدند. میزان فنول در اثر کاربرد غلظت های 1000 و 2000 میلی گرم در لیتر هیومیک اسید و مایکوریز افزایش معنی داری نسبت به گیاهان شاهد داشت. کاربرد همزمان هیومیک اسید و مایکوریز در بهبود برخی ویژگی های مورفولوژیک و فیزیولوژیک ژربرا کارا بودند و کاراترین تیمار، کاربرد هیومیک اسید  1000 میلی گرم در لیتر به همراه مایکوریز بود.

    کلیدواژگان: آسکوربات پراکسیداز، آلودگی ریشه، پراکسیدهیدروژن، ژربرا، فنول کل
  • عبدالرضا نعمت الهی، فاطمه روف فرد*، محمدجمال سحرخیز، احمدرضا خسروی، غلامرضا کاووسی، اکبر کرمی صفحات 205-224

    گونه‎ ی خشخاش Papaver pseudo-orientale Medw. گیاهی شش گان، دارای 42 کروموزوم و از تیره خشخاش است که در شمال‎غربی ایران و بخش شرقی ترکیه یافت می شود. در پژوهش حاضر، سه جمعیت از این گونه  از سه رویشگاه (سولیک، گلشیخان و قطور) در استان آذربایجان غربی جمع‎آوری شدند و ویژگی‎ های ریختی، محتوای اسیدهای ‎آمینه، اسیدهای ‎چرب و تبایین آن ها مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که در درون هر سه جمعیت، طول دمبرگ دارای بیشترین تنوع بود. همچنین، ویژگی های فاصله میان دو لوب برگ و طول دمبرگ دارای بیشترین ضریب گوناگونی میان جمعیت‎ها بودند. در هر سه جمعیت کپسول در مقایسه با سایر اندام‎های مورد مطالعه، بالاترین مقدار تبایین را به خود اختصاص داد و جمعیت گلشیخان بیشترین مقدار تبایین در کپسول را داشت. همچنین، جمعیت گلشیخان از لحاظ داشتن مقدار تبایین در ریشه خود نسبت به دو جمعیت دیگر برتری داشت. بیشترین مقدار کل اسید آمینه‎ های اندازه‎ گیری شده در ساقه و برگ به ترتیب در جمعیت گلشیخان و جمعیت سولیک مشاهده شد. نتایج این پژوهش می‎تواند برای برنامه‎ های اصلاحی این گونه ارزشمند به کار برده شده و در راستای اهلی سازی این گیاه آلکالوییددار مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: Papver pseudo-orientale، مورفولوژی، تبائین، اسیدهای آمینه، تنوع
  • مسلم جعفری*، امیر اسلامی صفحات 225-236

    وقوع خشکسالی های اخیر و توسعه باغ های انجیر دیم در استان فارس نیاز به آبیاری تکمیلی جهت افزایش بهره وری اقتصادی از محصول انجیر رقم سبز را ضروری نموده است. بنابراین، این پژوهش در راستای افزایش بهره وری مصرف آب به صورت روش های مختلف آبیاری تکمیلی، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تیمار روش آبیاری و در 5 تکرار اجرا شد. تیمارهای آبیاری شامل: غرقاب، زیرسطحی، میکروجت و بدون آبیاری تکمیلی به عنوان شاهد بودند. حجم آب آبیاری برای هر درخت 1500 لیتر بود و در سه نوبت و به صورت مساوی در ماه های اسفند، اردیبهشت و مرداد به درختان داده شد. نتایج نشان داد که تیمارهای آبیاری تکمیلی نسبت به تیمار شاهد به طور معنی داری منجر به افزایش محصول شدند. آبیاری تکمیلی به روش میکروجت منجر به افزایش عرض برگ، طول شاخساره سال جاری، تعداد گره، میزان کلروفیل و کارتنویید برگ، تعداد میوه های AA (میوه با قطر بیشتر از 23 میلی متر) و میوه های زرد روشن گردید. این روش آبیاری تکمیلی با افزایش مناسب در ویژگی های کمی و کیفی درخت و میوه به عنوان روش برتر معرفی شد.

    کلیدواژگان: خشکی، آبیاری میکروجت، کیفیت میوه، انجیر
  • راضیه پروانه، محمد اعتمادی*، اصغر رمضانیان، مریم توحیدی صفحات 237-248

    توسعه ی فناوری های سازگاربامحیط زیست در ساخت مواد از اهمیت قابل توجهی برای گسترش کاربردهای زیستی آن ها برخوردار است. امروزه، انواع نانوذره ها به روش ساخت سبز و با ترکیب شیمیایی، اندازه و مورفولوژی به طور کامل مشخص، ساخته شده و کاربردهای آن ها در بسیاری از حوزه های پیشرفته فناوری موردبررسی قرار گرفته است. این بررسی به منظور یافتن شرایط بهینه ساخت نانوذره های نقره از عصاره آبی برگ کاهو صورت گرفت. بدین منظور، غلظت های مختلف نیترات نقره و عصاره آبی، نسبت های مختلف عصاره ی آبی و نیترات نقره، طیف های نوری متفاوت و غلظت های مختلف عصاره ی آبی موردبررسی قرار گرفت. از میان تیمارهای موردبررسی در این پژوهش، عصاره ی آبی شامل 20 گرم برگ کاهو در 100 میلی لیتر آب مقطر، نیترات نقره با غلظت 1 میلی مولار و نسبت 1:1 در زیر نور آبی به مدت 24 ساعت بیشینه جذب را نشان داد و نتایج طیف سنجی پراش اشعه ایکس نیز کریستالی شدن نانوذره های را در این تیمار تایید کرد.

    کلیدواژگان: ساخت سبز، نانوذره های نقره، عصاره ی آبی کاهو
  • سید محمد حسینی ملا، سمیه رستگار*، ولی الله قاسمی عمران، اورنگ خادمی صفحات 249-264

    سرمازدگی و آسیب ناشی از آن یکی از مهم ترین عوامل کاهش کیفیت میوه انار در زمان نگهداری در انبار سرد است. در این پژوهش، اثر برهمکنش 1-متیل سیکلوپروپن و سه نوع پوشش مختلف شامل سلوفان، کاغذ واکسی و آلژینات سدیم (1 و 2٪ وزنی حجمی) بر حفظ کیفیت میوه های انار رقم ملس ساوه در مدت 120 روز نگهداری در انبار سرد مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که میوه های بدون پوشش، کاهش وزن و مواد جامد محلول بالاتری نسبت به میوه های پوشش داده شده در طول انبارداری داشتند. همچنین، میوه های بدون تیمار 1-متیل سیکلوپروپن (شاهد) در مقایسه با میوه های تیمار شده با 1-متیل سیکلوپروپن، کاهش وزن، نشت یونی، شدت پوسیدگی و مواد جامد محلول بیشتری در طی نگهداری در دمای سرد نشان دادند. سلوفان اثر قابل توجهی در تاخیر نشت یونی و جلوگیری از کاهش وزن میوه انار داشت. تیمار با کاغذ واکسی + 1-متیل سیکلوپروپن و سلوفان + 1-متیل سیکلوپروپن می تواند با تاخیر در کاهش ترکیب های فعال زیستی مانند ترکیب های فنولی کل و حفظ ظرفیت آنتی اکسیدانی، سرمازدگی را کاهش دهد. کم ترین شدت فساد نیز در میوه های تیمار شده با 1-متیل سیکلوپروپن مشاهده شد. به طور کلی، می توان بیان کرد که کاربرد سلوفان + 1-متیل سیکلوپروپن به طور کارآمدی در ایجاد تحمل به تنش سرما و افزایش عمر انباری میوه های انار موثر بود.

    کلیدواژگان: پس از برداشت، انبارمانی، سرمازدگی، کیفیت میوه، فعالیت آنتی اکسیدانی
  • نرجس فهدی هویزه، نورالله معلمی*، اسماعیل خالقی، موسی موسوی، عزیز تراهی صفحات 265-276

    خرما یکی از محصول های مهم کشاورزی در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است که میوه آن برای رسیدن به محصول نهایی، مراحل رشد مختلفی را سپری می کند. هدف از انجام این پژوهش مطالعه اثرهای محلول پاشی اوره و سولفات پتاسیم در مراحل حبابوک و کیمری بر تغییرهای کمی و کیفی میوه خرما رقم زاهدی بود. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل به روش اندازه گیری تکراری در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. تیمارهای اوره و سولفات پتاسیم در سه سطح صفر، 5/0 و 1 درصد اعمال شد. بر اساس نتایج به دست آمده، محلول پاشی با غلظت های 5/0 و 1 درصد به طور معنی داری بر برخی از ویژگی های مورفولوژیک میوه و قند کل و قندهای احیا و غیر احیا میوه موثر بود، اما روی رنگ و کلروفیل میوه اثر معنی داری نداشت. در مرحله رطب و تمار قندهای احیا به طور معنی داری افزایش یافتند. بر اساس نتایج به دست آمده، در شرایط این آزمایش محلول پاشی اوره و سولفات پتاسیم با غلظت 5/0 و 1 درصد منجر به بهبود ویژگی های کمی و کیفی میوه خرمای رقم زاهدی شد.

    کلیدواژگان: خلال، رطب، تمار، قندهای احیا
  • علی ایمانی*، هاتف قریشی، علی محمدی ترکاشوند، رضا عزیزی نژاد، راحله ابراهیمی صفحات 277-290

    این پژوهش به منظور بررسی ویژگی های کمی و کیفی 60 رقم و نژادگان بادام در شرایط اقلیمی ایستگاه تحقیقات باغبانی مشکین دشت کرج و تعیین ویژگی های آن ها به منظور انتخاب بهترین رقم ها انجام گرفت. این ارقام و نژادگان ها در طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار کشت شده بودند. ارقام و نژادگان های مورد بررسی از نظر همه ویژگی ها رویشی و زایشی ارزیابی شدند. محاسبات آماری بر اساس آمار توصیفی و همچنین جدول تجزیه واریانس طرح بلوک‏های کامل تصادفی، و مقایسه میانگین ها نیز با آزمون دانکن صورت گرفت. نتایج حاصل از یاداشت برداری از ویژگی های ریخت شناسی و میوه شناسی مهم درختان 60 رقم و نژادگان بادام مورد آزمایش از جمله ارتفاع درخت و شعاع گسترش، اندازه میوه و مغز شامل طول و عرض و ضخامت و وزن آنها، درصد مغز و دوقلویی آن طی سال1396 نشان داد که نژادگان هایK9-7، K2-22، K3-16، K2-9،Sh15  و KD-11-01 و ارقام شکوفه، نون پاریل و پرایس دارای پوست کاغذی بودند که از بازارپسندی خوبی برخوردار بودند. ارقام شکوفه، فرانیس، A230، A200 و نژادگان K13-40 به دلیل دیرگل بودن نسبت به رقم سفید به طور متوسط 20 الی 25 روز برحسب ارقام از احتمال کمتر برخورد به سرمای بهاره برخوردار بودند. همچنین به مدت دو سال از نظر عملکرد در سال‏های 1395 و 1396 بیشترین میزان عملکرد را ارقام فلیپ سیو، فرانیس و نژادگان ‏های K9-24 و K8-24 دارا بودند. در ارزیابی کلی ویژگی‏های مهم ارقام و نژادگان‏‏های مورد بررسی، رقم نون پاریل و نژادگان KD-11-01 از نظر پوست کاغذی و ارقام فرانیس، A230، A200 و نژادگان K13-40 با میوه پوست سنگی بهترین ارقام و نژادگان‏ها شناخته شدند.

    کلیدواژگان: بادام، عملکرد، میوه، رقم، ریخت شناسی
  • سعید خسروی، مریم حقیقی*، منیره محنت کش صفحات 291-392

    ویتامین ها، هورمون ها و آمینواسید موجب بهبود رشد رویشی قارچ و بالا رفتن عملکرد می گردد. به منظور بررسی اثر تنظیم کننده IBA و اسیدآمینه تریپتوفان بر رشد و عملکرد قارچ تکمه ای و عمر پس از برداشت آن این پژوهش در دو آزمایش مجزا در کارخانه قارچ و انبار پس از برداشت انجام شد. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار شامل تیمارهای سه سطح 0، 1و 2 میلی مولار IBA و سه سطح 0، 3150، 6300 میلی گرم در کیلوگرم اسیدآمینه تریپتوفان اعمال گردید. نتایج نشان داد مکمل های غذایی استفاده شده در این پژوهش بر افزایش رشد رویشی و عملکرد موثر بودند. قطر کلاهک، نشت یونی و درجه سفتی بافت اندازه گیری شده در تیمار 3150 میلی گرم در کیلوگرم تریپتوفان و قطر پایه، میزان از دست دهی آب و وزن کل در تیمار 6300 میلی گرم در کیلوگرم تریپتوفان بیشترین میزان را دارا بود. تیمار 1 میلی مولار IBA بیشترین میزان وزن خشک، میزان از دست دهی آب و وزن کل و تیمار 2 میلی مولار مولار IBAبیشترین قطر پایه و کلاهک و نشت یونی را در پی داشت. به طور کلی به نظر می رسد اگرچه عملکرد درتیمار 6300 میلی گرم درکیلوگرم بیشتر بود اما در کل و در مجموع ویژگی های رویشی و پس از برداشت در تیمار 3150 میلی گرم در کیلوگرم نتایج بهتری داشت. از طرفی استفاده از غلظت پایین تر هورمون IBA با توجه به بهتر یا مساوی بودن نتایج با غلظت بالاتر آن بیشتر قابل توصیه است.

    کلیدواژگان: تریپتوفان، هورمون، پس از برداشت، سفیدی، سفتی بافت
  • سعید حضرتی*، سبا محبی، حمید محمدی، سعید ملایی صفحات 393-408

    به منظور بررسی کاربرد هم زمان بیوچار و میکوریزا (Glomus) بر رشد، عملکرد و غلظت آلویین گیاه صبر زرد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح به طورکامل تصادفی با چهار تکرار اجرا شد. تیمارها شامل بیوچار در سه سطح (صفر، 250 و500 گرم در هر گلدان) و قارچ میکوریزا آربوسکولار در دو سطح (عدم تلقیح و تلقیح ریشه با قارچ) بود. در تیمار تلقیح با میکوریزا بدون کاربرد بیوچار در هر دو زمان برداشت به ترتیب تعداد برگ 28 و 19 درصد، وزن تر برگ 41 و 36 درصد، وزن تر ژل 40 و 34 درصد، وزن خشک ژل 57 و 74 درصد، وزن تر ریشه 65 و 69 درصد در مقایسه با شاهد افزایش داشت. بیشترین غلظت آلویین در تیمار 500 گرم بیوچار به همراه تلقیح با میکوریزا حاصل گردید. هم چنین، بیشترین میزان کربوهیدرات محلول موجود در ژل خشک در برداشت دوم 40/62 میلی گرم در گرم در تیمار 500 گرم بیوچار به همراه تلقیح به دست آمد. با توجه به نتایج حاصل از این آزمایش، تلقیح ریشه با میکوریزا می تواند بر افزایش رشد و عملکرد و کیفیت گیاه صبرزرد مفید باشد اما کاربرد بیوچار به خصوص در مقادیر بالا تاثیر منفی بر گیاه صبر زرد دارد.

    کلیدواژگان: آلوئین، بیوچار، صبرزرد، عملکرد، میکوریزا
  • میترا میرعبدالباقی، حسن اکبری، حمید عبداللهی صفحات 409-424

    پایه‌‌های درختان میوه برای تولید محصولی سالم و پربار اهمیت بسیار زیادی دارند و بدون داشتن پایه سازگار با شرایط فیزیکی و شیمیایی خاک و همچنین شرایط آب و هوایی نمی‌‌توان به داشتن باغ‌هایی با عمر طولانی و همچنین داشتن محصولی با کیفیت و کمیت مناسب امیدوار بود. پژوهش حاضر به‌‌‌منظور ارزیابی میزان اثربخشی جذب برگی عناصر غذایی بر طول عمر انبارمانی و طی سه ماه نگه‌داری در سردخانه با حفظ کیفیت میوه (کاهش عارضه لکه قهوه‌‌ای) در رقم‌های ویدوجا، اصفهان، به‌‌تا و ارقام امید بخش‘NB2’ و ‘KVD2’و در پیوند با پایه‌‌های ولیک (Crataegus spp.) و بذری "به" (Cydonia oblonga) در شرایط خاک سنگین آهکی انجام شد. نتایج این پژوهش نشان داد که جذب برگی پایه ولیک در پیوند با ارقام /نژادگان‌‌‌های امیدبخش "به" مورد مطالعه تحت شرایط خاک سنگین آهکی مطلوب و مناسب‌‌تر از پایه‌‌های بذری بود. تحمل ترکیب پیوندی ولیک/ ‘KVD2’ به شرایط خاک آهکی (با حدود 28درصد کربنات کلسیم معادل خاک)، pH قلیایی با بافت لومی و با مقدار شوری 08/2 درصد نسبت به دیگر ارقام پیوندی بیشتر بود. در هیچ کدام از ارقام پیوندی مورد مطالعه نسبت‌‌های مهم عناصر غذایی که بتواند بر کاهش عارضه لکه قهوه‌‌ای و افزایش قدرت انبارمانی در سردخانه موثر واقع شود، مشاهده نگردید.

    کلیدواژگان: همبستگی، انبارمانی، ترکیب پیوندی، واکاوی بافت های گیاهی
|
  • Hajar Afarin, Zohreh Jabbarzadeh*, Mohsen Barin Pages 191-204

    In order to investigate the effects of humic acid and mycorrhiza on gerbera cv. Dune, an experiment was performed as a completely randomized design with two factors and three replications in hydroponic conditions. First factor included humic acid at 4 concentrations (0, 500, 1000, and 2000 mg L-1 as media drench). The second factor contained two levels of mycorrhizal fungi (with and without mycorrhiza at root zone). Attributes such as leaf number, rosette diameter, root fresh and dry weight, flower diameter, flower stalk diameter and number, time from bud emergence to anthesis, total phenol content, colonization percent and the activity of ascorbate peroxidase and hydrogen peroxide were measured. The results showed that humic acid and mycorrhizal fungi treatments led to increase in the leaf number, rosette diameter, fresh and dry weight of roots and antioxidant enzymes activity and decreased the time from bud emergence to anthesis comparing untreated plants. Phenol content was significantly increased compared to control plants by application of 1000 and 2000 mg L-1 of humic acid plus mycorrhizal fungi. The combined use of humic acid and mycorrhiza was effective to improve some morphological and physiological properties of gerbera and the concentration of 1000 mg L-1 humic acid plus mycorrhiza application were the most effective treatment.

    Keywords: Ascorbate peroxidase, Gerbera, Hydrogen peroxide, Root colonization, Total phenol
  • Abdolreza Nematolahi, Fatemeh Raouf Fard*, MohammadJamal Saharkhiz, AhmadReza Khosravi, Gholamreza Kavoosi, Akbar Karami Pages 205-224

    Papaver pseudo-orientale Medw is a hexaploid plant with 42 chromosomesfound in the northwest of Iran and throughout eastern Turkey.  In this study, three populations of P. pseudo-orientale species were collected from three habitats (Solik, Golshikhan, and Qotur) in West Azerbaijan province, and their morphological characteristics as well as amino acids, fatty acids, and thebaine contents were measured.  The results showed that within all three populations, petiole length had the highest variability. The distance between two lobes of leaf and petiole length as two important features had the highest coefficient of variation among examined populations. In the studied populations, the highest amount of thebaine was found in the plant capsules. In this regard, Golshikhan population showed the highest amount of thebaine concentration in capsule. Also, this population was superior to other studied populations in term of thebaine amount in roots. The highest total amount of amino acids in stems  and leaves were observed in Golshikhan and Solik populations, respectively. The results of this study might be applied for breeding programs of this species and could be used for domestication of this valuable alkaloid containing plant.

    Keywords: Papver pseudo-orientale, Morphology, Thebaine, Amino acids, Diversity
  • Moslem Jafari*, Amir Eslami Pages 225-236

    Occurance of recent droughts and expanding cultivation area of rain-fed fig orchards in Fars province requires the supplemental irrigation for increasing the economic productivity of fig crop cv. Sabz. Thus, the present study was conducted to improve water use efficiency of this crop. Three supplemental irrigation methods included surface, subsurface drip, and microjet were used. Control trees received no supplemental irrigation. Irrigation water volume for each tree was 1500 liters that was given to the trees in three times and equal amounts in March, May, and August. The results showed that supplemental irrigation significantly increased the yield of dried fig fruits compared to control. Microjet method increased leaf width, shoot growth length, node number, content of chlorophylls and carotenoids, and number of AA fruits (fruit diameter > 22 mm) and light yellow color fruits. Teherefore, microjet method is introduced as the superior irrigation method to improve vegetative and reproductive traits of fig cv. Sabz.

    Keywords: Drought, Fig, Supplemental irrigation, Fruit quality
  • Razieh Parvaneh, Mohammad Etemadi*, Asghar Ramezanian, Maryam Tohidi Pages 237-248

    The development of environmentally friendly technologies in synthesizing materials is of considerable importance for expanding their biological applications. Todays, various types of nanoparticles have been synthesized by the method of green synthesis with a well-defined chemical composition, size, and morphology and their applications in many advanced fields of technology have been studied. This study was performed to find the optimal conditions for the green synthesis of silver nanoparticles from an aqueous extract of lettuce leaves. To find the optimal condition, different concentrations of silver nitrate and aqueous extract, different ratios of aqueous extract and silver nitrate, different light spectra with different concentrations of aqueous extract were studied. The results showed that the aqueous extract containing 20 g of lettuce leaves in 100 ml of distilled water, 1 mM silver nitrate concentration, and 1:1 ratio under blue light for 24 hours had the maximum absorption rate among other samples. The results of X-ray diffraction spectroscopy also confirm the crystallization of nanoparticles in this sample.

    Keywords: Green synthesis, silver nanoparticle, aqueous extract of lettuce
  • Syyed Mohamad Hosseini Molla, Somayaeh Rastegar*, Valiollah Ghasemi Omran, Orang Khademi Pages 249-264

    Chilling injury (CI) is one of the main factors involved in reducing pomegranate quality during cold storage. In the present study, the interaction between 1-MCP and three different coatings (cellophane, confectionery waxy paper and 1%, 2% sodium alginate) on maintenance of postharvest quality of pomegranate fruits were investigated during 120 days of cold storage .The results showed that uncoated fruits had higher weight loss and total soluble solids (TSS) than coated fruits during storage. The results also showed that untreated (control) fruits showed higher weight loss, decay and total soluble solids (TSS) than 1-MCP treated fruits during cold storage. Cellophane had a significant effect on delaying ion leakage and preventing weight loss of pomegranate fruit.The 1-MCP+cellophane and 1-MCP+confectionery wax paper could reduce chilling injury by delaying the reduction of bioactive compounds such as total phenolics and antioxidant activity. The lowest decay severity was also observed in fruits treated with 1-MCP. In general, it can be concluded that postharvest application of 1-MCP+cellophane was the most effective treatment to induce chilling tolerance and extend the storage life of pomegranate.

    Keywords: Postharvest, Storability, Chillling, Fruit quality, Antioxidant activity
  • Narjes Fahadi Hoveyze, Noorollah Moallemi*, Esmaeil Khaleghi, Mousa Mousawi, Aziz Torahi Pages 265-276

    The date is one of the important agricultural crops in tropical and subtropical regions, having different stages growth up to ripening. The purpose of this study was to investigate the effects of urea and potassium sulfate spraying on the qualitative and quantitative changes of dates Zahedi cultivar in Hababouk and Kimri stages. This factorial study was designed in a complete randomized block using repeated measure technique with 3 replications. Application of urea (0, 0.5, and 1%) and potassium sulfate (0, 0.5, and 1%) were accomplished. Results elucidated that spray of 0.5 and 1% urea was significantly effective on some of the morphological traits of date fruit, reducing, non-reducing and total sugars positively. However spraying had no significant effect on fruit color and chlorophyll. In Rutab and Tamar, reducing sugars elevated significantly. Regarding obtained results, urea and potassium sulfate spraying (0.5 and 1%) caused to improve the quantitative and qualitative characteristics of date fruit Zahedi cultivar in this experimental condition.

    Keywords: Khalal, Reducing sugars Rutab, Tamar
  • Ali Imani*, Hatef Ghoreyshi, Ali Mohamadi Torkashvand, Reza Azizi-Nazhad, Raheleh Ebrahimi Pages 277-290

    This study was carried out to determine the quantitative and qualitative characteristics of 60 almond cultivars and genotypes in climatic conditions of Meshkin Dasht Horticultural Research Station in Karaj and to determine their characteristics in order to select the best cultivars. These cultivars and genotypes were planted in a randomized complete block design with 3 replications. The studied cultivars and genotypes were evaluated for important vegetative and pomological traits. Results showed that K9-7, K2-22, K3-16, K2-9, Sh15 and KD-11-01 genotypes and Shokofeh, Nonpareil and Price cultivars had paper shell nuts that had good marketability. Shokofeh, Ferragnès, A230, A200 cultivars and K13-40 genotype had a lower chance of being exposed to late spring frosts due to late flowering on average 20 to 25 days depending on the cultivars compared to Sefid cultivar. Also, for two years in terms of yield in 2016 and 2017, Filippo Ceo, Ferragnès cultivars and K9-24 and K8-24 genotypes had the highest yield. In the general evaluation of important traits of cultivars and genotypes; Nanparil cultivar and KD-11-01 genotype were identified as the best cultivar and genotype in terms of soft shell fruit and A230, A200 and Ferragnès cultivars and K13-40 genotype with hard shell fruit.

    Keywords: Almond, Yield, Fruit, Variety, Morphology
  • Saeed Khosravi, Maryam Haghighi*, Monireh Mehnatkesh Pages 291-392

    Mushroom (Agaricus bisporus) has a short shelf life, and browning, weight loss, and microbial contamination are significant changes that occur after mushroom harvesting, reducing their economic value. Vitamins, hormones, and amino acids improve mushroom growth and increase the yield. To investigate the effect of IBA and tryptophan on growth and yield of button mushroom and its post-harvest life, this study was done in two separate experiments in the mushroom factory post-harvest storage. The experiment was performed as a factorial experiment based on a randomized complete block design with three replications, including three levels of 0, 1, and 2 mM IBA and three levels of 0, 3150, 6300 mg/kg of the amino acid tryptophan. The results showed that the nutritional supplements used in this study effectively increased vegetative growth and yield as well as cap diameter, ion leakage and two hardnesses measured in T1 and base diameter, water loss and total weight.   1 mM IBA treatment had the highest dry weight, water loss and total weight and 2 mM IBA treatment had the highest base diameter and cap and ion leakage. In general, although the yield was higher in 6300 mg/kg tryptophan treatment but vegetative and post-harvest traits at 3150 mg/kg tryptophan were the highest. On the other hand, the use of lower concentrations of IBA is recommended due to better or equal results with higher concentrations.

    Keywords: Tryptophan, Hormone, Postharvest, Whiteness, Hardness
  • Saeid Hazrati*, Saba Mohebi, Hamid Mohammadi, Saeed Mollaei Pages 393-408

    In order to evaluation of simultaneous application of biochar and Arbuscular mycorrhizal fungi (AMF) on the growth, yield and concentration of aloin of Aloe vera at different growth stages under greenhouse conditions, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design with four replications. Treatments included biochar at three levels (0 (control), 250 and 500 g per pot) and AMF at two levels (non-inoculation and inoculation). AMF inoculation without biochar application has a significant effect on traits compared to other treatments at both harvest times, the number of leaves were 28 and 19%, leaf fresh weight 41 and 36%, gel fresh weight 40 and 34%, gel dry weight 57 and 74%, fresh weight of root 65 and 69% compared to control plants. The result showed the highest concentration of aloin was obtained in the treatment of 500 g of biochar with inoculation with AMF. Also, the highest amount of soluble carbohydrates in dry gel in the second (62.40 mg/g) was obtained in the application of 500 g of biochar with AMF inoculation. According to the results of this experiment, inoculation of roots with AMF can be useful to increase the growth and yield and quality of A. vera, but the use of biochar, especially in high amounts, had a negative effect on A. vera.

    Keywords: Aloin, A.vera, Mycorrhizal, Yield
  • Mitra Mirabdulbaghi, Hassan Akbari, Hamid Abdollahi Pages 409-424

    Rootstocks are very important for the production of a healthy and fruitful product, and without having well-matched rootstocks with the physical and chemical conditions of the soil as well as the weather conditions; one cannot hope to have productive orchards. The objective of this research is to find the efficiency of leaf nutrient uptake on fruit quality and shelf life (brown spot) in quince (Cydonia oblonga Mill.) cultivars (Behta,Vidoja and Isfahan) and promising genotypes ("KVD2", "NB2") grafted on hawthorn (Crataegus spp.) and quince seedling (Cydonia oblonga) rootstocks grown in heavy calcareous soil. This study suggests that, higher mineral nutrient uptake of studied cultivars or genotypes favored by hawthorn (Crataegus spp.) rootstocks, makes them suitable for heavy and calcareous soils. ‘KVD2’/hawthorn combination in our experiment demonstrated higher mineral nutrient uptake than other studied combinations in heavy (56% silt; 14% loam) and calcareous soils (28% calcium carbonate equivalent in soil) with slight saline (2.08%) and pH of 7.67. None of the studied cultivar/rootstock combinations were found to have adequate nutrient ratios in fruit that could reduce the risk of brown spot and increase storage capacity in the cold storage.

    Keywords: Correlation, Cold storage, Rootstock, cultivar combination, Plant tissue analyses